Om Ti på topp 

Ti på topp Verdal arrangeres av Midt-Norge Bedriftsidrettskrets og Verdal Idrettsråd. Hovedsamarbeidspartner er Grong Sparebank. Vi har turer for alle, med varierende terreng, lengde og vanskelighetsgrad. Aktivitetsperioden er
5. mai - 13.oktober 2024.


Lag
Du kan velge om du vil delta som individuell deltaker eller med et vennelag, familielag eller bedriftslag. Lagene kan bestå av 3-8 personer. En bedrift kan konkurrere med andre bedrifter, og ha mange forskjellige lag registrert.


Pris
Pris for å delta er 230kr. Det koster 150kr å legge til barn som ikke har egen mobil, innunder din egen profil på familielaget. 


Deltagerpremier
Ti på topp-skåla deles ut til alle som har registrert 10 ulike turer (Er du født i 2009 eller senere, eller født i 1954 eller tidligere er premiekravet sju ulike topper).  Vi har også mange flotte premierer både lokalt og nasjonalt, fordelt på de ulike deltakerklassene. Det vil bli premieutdeling i november. 


Registrere turer
På hver turmålsbeskrivelse i appen finner du informasjon om hvor du finner innsjekkingspunktet for turen. Når du kommer til innsjekkingspunktet sjekker du inn via appen på telefonen. Da blir turen automatisk registrert og du får ett poeng. Hvis telefonen din går tom for strøm kan du selvfølgelig registre turen likevel. Da bruker du turkoden bak som du finner på toppen til å registrere turen inn i appen i ettertid. 
Det kan være smart å laste ned turene i appen før du begynner å gå.


Ti på topp for alle
Ti på topp Verdal ønsker å kunne legge til rette for fysisk aktivitet for alle innbygger i Verdal. Vi ønsker å stimulere til en aktiv livsstil for personer med funksjonsnedsettelser uansett om noen av Ti på topp-turene er utenfor deres rekkevidde. Man veler hvilke av turmåla man klarer og går disse minst ti ganger. Da har man gjort seg fortjent til deltagerpremie. Klarer man flere enn ti turer er det bonus i form av flere flotte turer. Tilbakemeldinger fra deltagerne som har benyttet seg av dette tidligere var meget gode og det gav de betydelig motivasjon til å komme seg ut. Så den muligheten må vi fortsette å ha. Påmelding skjer på vanlig måte i appen eller på hjemmesiden. Man kan delta på lag på vanlig måte. Men i tillegg må man sende en mail til andrea.hagstrom@bedriftsidretten.no innen 1.juli. Det er fullt mulig å starte å gå turer før man sender mailen. På resultatlista som ligger på hjemmesiden vil det ikke synes at man har klart kravet etter ti turer gått, men premiering blir det til alle som har klart sine ti turer. Mailen, som nevnt over, gjør at vi vet om de som har benyttet seg av denne muligheten.


Skolekonkurranse

Barne og ungdomsskoleelevene i Verdal er invitert til å delta i en skolekonkurranse der det handler om å samle turkilometer til sin skole. Elevene for deltagerkode til å bli med i Ti på topp fra sin skole når det nærmer seg oppstart av turperioden. Alle turene teller i skolekonkurransen uansett om man går til forskjellige turmål eller om man trimmer til sin nærmeste Ti på topp. Man kan gå sammen, på skoletur, i gymtimene eller om man går med familien på fritiden.


Ti på topp sin vandrepokal går til den skolen som samler flest kilometer delt på antall elever ved skolen. I tillegg er alle elever som har fullført 7 ulike turer kvalifisert til å motta premie på vår premieutdeling. Uansett resultat, alle deltagere får fine turopplevelser.  


Fellesturer
Fellesturer som arrangeres vil bli annonsert på vår 
lokale Facebook-side 


Husk: All ferdsel skjer på eget ansvar.


Ti på topp er et landsdekkende turtilbud med 40 lokale konkurranser rundt om i Norge. Nedenfor finner du oversikten over alle områdene